Pilates Company Instructeur van de Maand: Anneke van ’t Wout

Debbie Jenner van Pilates Company, schreef:

"Anneke ken ik ook inmiddels al jaren en ik ben in haar fantastische studio in Groningen geweest. Ze blijft zich ontwikkelen en is weer een van de beste instructeurs die ik ken."

Hier haar verhaal...

'Wat een eer om “instructeur van de maand” te zijn bij Pilates Company.

Ik ben Anneke van’t Wout woonachtig in Zuidlaren samen met mijn echtgenoot en zakenpartner Tonnie de Jonge. Tijdens de jaren ’80 en ’90 was ik een fanatieke fitness beoefenaar en een gedreven aerobic instructeur. Ik heb jarenlang gezweet in sportscholen en tijdens de work-outs van oa Debbie Jenner in en rond Amsterdam. Naast een kantoorbaan waren dit leuke, pittige tijden en ach, ik was jong en vond het leuk om te bewegen.


Rondom de eeuwwisseling was Nederland toe aan een nieuwe bewegingsmethode Pilates. Het was Debbie die zorgde voor een opmars daarvan in de sportscholen. Zo ook in de sportschool waar ik werkzaam was als aerobic instructeur in Assen. Ik was nieuwsgierig en volgde de Pilates lessen. Ik vond het geweldig om te ervaren wat voor energie je krijgt door de langzame, vloeiende bewegingen die gecontroleerd en zorgvuldig worden uitgevoerd. Het paste helemaal bij mij en maakte de move van aerobic instructeur naar Pilates instructeur nadat ik de opleiding GCP1 en 2 en anatomie succesvol had afgerond.


Ik liet wel eens los dat ik een Pilates studio zou willen beginnen. Mijn man is ondernemer en zag wel mogelijkheden en zodoende gingen we samen op pad om te onderzoeken wat we nodig hadden om een studio te starten en op welke locatie. We vonden een geschikt pand in het centrum van Groningen. Enthousiast als we waren volgde ik de opleiding Pilates-max en mijn man sloeg aan het klussen in de studio. In januari 2008 opende Studio Pilates de deuren. Een heel fijn pand met 3 zalen waar mat- chair- en reformer lessen worden aangeboden in kleine groepen en met een persoonlijke aanpak.


De eerste jaren lukte het om zelf de lessen te geven. Naarmate er meer klanten kwamen, was er uitbreiding nodig. Ik kreeg steun van leuke collega’s, dit maakte het voor mij mogelijk om verder te kijken in de wereld van Pilates. Ik heb verschillende inspirerende Pilates trainingen gedaan in binnen- en buitenland en genoten van de retreats in Frankrijk en in Griekenland. In Canada heb ik bij Stott Pilates combi lessen gevolgd en deze lesvorm passen we ook in de studio toe. We hebben 4 reformers/towers en de lessen zijn populair. De trainingen van Michael King zijn goed en leerzaam. Echt geweldig!


In 2018 hebben we het 10-jarig bestaan gevierd van de studio met een cadeautje voor de klanten. We hebben een instructieboekje gemaakt met oefeningen die de klanten thuis zelf kunnen uitvoeren. Het instructieboekje is samengesteld door team Pilates. Ons team bestaat uit 2 gedreven instructeurs en ikzelf. Met ons drieën hebben we passie voor ons vak.


Door de kennis en ervaring, welke ik heb opgebouwd in deze jaren, geef ik met meer zelfvertrouwen en met veel plezier les zowel in de groepen als individueel.Het enthousiasme is er nog steeds en ik ben blij dat we toen een grote investering hebben aangedurfd.


Tot slot wil ik Debbie bedanken dat ze de Pilates methode heeft geïntroduceerd in Nederland. Pilates zorgt ervoor dat wij mensen kunnen helpen om te bewegen en hun lichaamshouding te verbeteren'.


Anneke


#StudioPilates #PilatesCompany #DebbieJenner